Project megvalósítás

TEJELVÁLASZTÁST FOKOZÓ ÉS SZOPTATÓS ANYÁK IDEÁLIS VITAMIN ÉS TÁPANYAGSZÜKSÉGLETÉT KIELÉGÍTŐ TEJSERKENTŐ HATÁSÚ KÉSZÍTMÉNY, VALAMINT 3 FÁZISÚ, NŐI CIKLUSVITAMIN FEJLESZTÉSE ÉS GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJÁNAK KIALAKÍTÁSA

A Q PHARMA Kft. 2017. júniusában indította el Kecskeméten legújabb projektjét, melynek célja volt speciális multivitamin készítmények gyógyszer prototípusának fejlesztése, amely készítmények a nők egyedi ásványi anyag és vitamin szükségleteinek kielégítését támoagatják, az egyik termék esetében a szoptatás időszakában, míg a másik készítmény igazódik a női ciklus szakaszainak változó szükségleteihez.

A Czeizel 3 készítmény a Q Pharma Kft. által forgalmazott Czeizel Magzatvédő multivitamin termékcsalád bővítését tűzte ki célul. A jelenleg elérhető Czeizel 1 és 2 készítmények terhességi multivitamin készítmények, melyek a terhesség, első, illetve második és harmadik trimeszterében támogatják a terhes nők optimális vitamin és ásványi anyagbevitelét. A Czeizel 3 készítményt Czeizel professzor ajánlásai alapján kezdte el kifejleszteni a cég szoptató kismamák számára. A készítmény a szoptatás időszakában szükséges, de nem túlzott mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel támogatásán túl, a tejelválasztást is serkenti, mivel ilyen hatású gyógynövényből kivont hatóanyagokat is tartalmaz.

A TriVital készítmény a nők havi ciklusához igazodó háromfázisú multivitamin készítmény. Az egyes időszakokban szedendő tabletták igazódnak a ciklus egyes szakaszaiban fellépő eltérő igényekhez, pl. vérveszteség miatti megnövekedett vasbevitel válik szükségessé vagy fokozott magnézium bevitel biztosítása a premenstruációs időszak egyensúlyának kialakítására.

Ezúton jelentjük be, hogy a projektet sikerrel zártuk. A projekt során az alábbi fejlesztési tevékenységek zajlottak:

  • gyártási módszertan kidolgozása
  • analítikai módszertan kidolgozása
  • klinikai dokumentáció – WEU Clinical Overview – elkészítése
  • preklinikai dokumentáció – WEU Non Clinical Overview – elkészítése
  • stabilitási vizsgálati eredmények dokumentálása
  • gyógyszer engedélyezéséhez előkészített szakmai dokumentumok tervezetei: pl.: alkalmazási előírás, betegtájékoztató, olvashatósági vizsgálat (Patient Information Leaflet – Readability Testing)
  • marketing anyagok szakmailag jóváhagyása
  • értékesítési elemzések és tervek elkészítése
  • Czeizel 3 termék piacának kiépítése étrend-kiegészítőként látogató csapat támogatásával

A projekt eredményeként lehetőségünk volt közti termékként a Czeizel 3 terméket étrend-kiegészítőként bevezetni, amely hazai sikeres termék bevezetésünk nagyban elősegíti a leendő nemzetközi partnereink meggyőzését. Az eredménytermékként létrejött, összeállított gyógyszer prototípus dokumentáció segítségével a projekt fő célja, hogy nemzetközi partnerek bevonásával a termék gyártását GMP környezetbe transzferálva a kifejlesztett terméket nemzetközi piacon gyógyszerként tudjuk bevezetni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül az Európai Regionális Fejlesztési alapból valósult meg.

KÖSZÖNJÜK A MAGYAR ÁLLAM ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁT

Támogatási összege: 129,96 millió Ft.

Támogatás mértéke: 62,65%

A projekt befejezése: 2019.05.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01805

Nyilvános adattár

Zárt adattár -Regisztráció egészségügyi dolgozók számára

To Top